Werkplek zonder werkstation

Thick, Thin of helemaal geen computer meer onder het bureau?
Een vast werkstation wordt ook wel een Thick Client genoemd, gezien bijna alle processen op computer zelf plaatsvinden. Daarnaast bestaan er ook uitgeklede werkstations, de zogenaamde Thin Clients, waarbij veel processen zijn uitbesteed aan een centrale server.

En dan bestaan er ook Zero Client systemen, waarbij álle processen op de server plaatsvinden. In dat geval heb je alleen nog een beeldscherm op je bureau hebt staan, waarmee je verbinding maakt met een geheel virtuele computer.

De voordelen van een Zero Client werkplek zonder werkstation:

  • Zonder vast werkstation is er nagenoeg geen IT onderhoud meer nodig op de werkplek zelf.
  • Bij een overstap naar een nieuwer of ander besturingssysteem veranderd er niets aan de gebruikerskant. Zo’n upgrade gaat centraal via de server.
  • Als het gaat om het versnellen van het werkstation, zoals verbeterde computerkracht en meer werkgeheugen, is dat allemaal centraal op de virtualisatie server geregeld. Op die manier kan de computerkracht in netwerk logisch verdeeld worden.

 

VMware Horizon View
VMware Horizon View (voorheen VMware View) is de techniek achter het gebruik van Zero Client systemen. Bekijk deze engelstalige introductie video voor een overzicht.

Reacties zijn gesloten.